• Home
  • V1
  • Columns
  • Europese lancering Cotton On

Europese lancering Cotton On

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Australische kledingketen Cotton On gaat uitbreiden in Europa. Deze week is een eerste Europese

pop-up shop geopend aan de Kurfürstendamm in Berlijn. De tijdelijke shop in Berlijn is een test en tevens een publiciteitsstunt die de opening van een diverse nieuwe winkels inluidt. In september gaan filialen open in Keulen en Oberhausen en in oktober volgt in Berlijn een permanente winkel. Het concern is nog op zoek naar geschikte retaillocaties in Essen, Dortmund, Münster, Bonn en Mainz.

Cotton On werd in 1991 opgericht. Het concern brengt betaalbare mode voor dames, heren en kinderen. Naast de Cotton On formule exploiteert het bedrijf ook gerelateerde winkelformules zoals Cotton On Body met bodyfashion en sportkleding; Cotton On Kids voor kindermode; Rubi Shoes met schoenen en Typo met kantoorartikelen en cadeau's. De retailgroep heeft meer dan zeshonderd filialen en behalve in Australië actief in Nieuw Zeeland, Singapore, Hongkong, Maleisië en de Verenigde Staten.

De winkelformules Cotton On Kids en Cotton On Body komen volgend jaar eveneens naar Duitsland. Dat geldt ook voor Rubi Shoes en Typo. In 2012 staat verdere expansie in Europa gepland. Of en wanneer Nederland en België aan de beurt komen is nog niet bekend gemaakt.

Cotton On