• Home
  • V1
  • Columns
  • Fabrieksmedewerkers Puma en H&M onwel

Fabrieksmedewerkers Puma en H&M onwel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bijna vijftig werknemers in de Huey Chuen fabriek in Cambodja

voelden zich plots niet goed, toen ze werkten aan schoenen voor sportmerk Puma. Een aantal medewerkers zakte neer op de grond en moest afgelopen maandag opgenomen worden in het ziekenhuis van de hoofdstad Phom Penh. Puma heeft het incident bevestigd aan de Volkskrant.

Uit onderzoek van de Amerikaanse Fair Labor Association blijkt dat werknemers in de fabrieken lijm en chemicaliën gebruiken om schoenen en kleding te maken. Ze komen onder andere in aanraking met tolueen, dat tot geheugenproblemen en misselijkheid kan leiden. Omdat het in de ruimtes vaak veertig graden is en er onvoldoende geventileerd wordt, kunnen de medewerkers moeilijk ademenen.

Het is niet de eerste keer dat werknemers in fabrieken waar mode-items worden geproduceerd, flauwvallen. Vorige week werden een aantal fabrieksmedewerkers van H&M onwel. Volgens de Volkskrant gaaat het om zo'n driehonderd mensen in twee dagen tijd.

Puma en H&M raakten vorige week beide in opspraak vanwege het lozen van giftige stoffen in Chinese rivieren. Uit onderzoek van milieuorganisatie Greenpeace bleek dat fabrieken van de modebedrijven met hormoonverstorende stoffen het water vervuilen. Puma heeft gisteren echter aan Greenpeace laten weten hiermee te zullen stoppen. Het sportmerk belooft voor 2020 wereldwijd het lozen van schadelijke chemicaliën in de totale productielijn uit te bannen.

Greenpeace
H&M
Puma