• Home
  • V1
  • Columns
  • Lift Group opgeheven

Lift Group opgeheven

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Lift-Group wordt opgeheven. De Mode, Interieur, Textiel en Tapijt Branche (MITT branche) heeft besloten om de

opleidingsactiviteiten onder te brengen bij het Kenniscentrum Handel en Modint. Tot nu toe waren die ondergebracht bij de Lift-group. Met ingang van het nieuwe jaar worden de activiteiten die Lift-group nu nog uitvoert overgedragen.

De reden voor de overdracht is dat Lift-group volgens de sociale partners te klein is om de het aanbod voor de branche op het gebied van cursussen en andere scholingsactiviteiten te kunnen garanderen.

De zorg voor kwalificaties op Mbo-niveau en de accreditatie en ondersteuning van leerbedrijven (de wettelijke taken in het kader van de Web) worden per 1 januari 2009 ondergebracht bij Kenniscentrum Handel. Modint neemt de branchecursorische scholing en de maatwerkactiviteiten over. Modint brengt deze activiteiten onder in de nieuwe rechtspersoon Modint Academy BV. Mitex Academy werd dit jaar opgericht.

De (ESF) subsidieactiviteiten en de activiteiten van CSI (Compacity) worden voorgezet, maar over de wijze waarop is nog niet bekend gemaakt. De medewerkers van de Lift-group kunnen hun carrière voortzetten bij Kenniscentrum Handel of Modint.

Kenniscentrum Handel
Lift Group
MODINT