• Home
  • V1
  • Columns
  • Michel Krol benoemd tot Executive Vice President van Ecco Worldwide

Michel Krol benoemd tot Executive Vice President van Ecco Worldwide

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De internationale schoenenproducent Ecco heeft aangekondigd

per 1 januari 2011 zijn Group Managing Board uit te breiden met twee nieuwe leden. De Nederlander Michel Krol (48), momenteel Managing Director voor Ecco in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is één van deze nieuwe directieleden. Hij is benoemd tot Executive Vice President. Vanuit het vorig jaar geopende EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost gaat hij zich aan deze functie wijden. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de resultaten in de EMEA-regio. Het bedrijf heeft ruim 14.000 verkooppunten in dit gebied, waarvan zo’n 1150 in Nederland. Op het Amsterdamse kantoor werken momenteel 120 mensen.

Krol is ruim 14 jaar werkzaam bij het van oorsprong Deense bedrijf, nog altijd in handen van de familie Toosbuy, die in 1963 begon met het produceren van schoenen in het Deense Bredebro. Het wereldwijde hoofdkantoor van Ecco is inmiddels gevestigd in Tønder, niet ver van Bredebro, op zo’n 275 kilometer ten zuidwesten van Kopenhagen. Ecco staat in de top drie van grootste producenten van ‘casual’ schoenen ter wereld en is wereldwijd de vierde grootste aanbieder van golfschoenen. Ecco is de enige grote schoenenproducent ter wereld met eigen leerlooierijen en productiefaciliteiten, waardoor het bedrijf de gehele keten van koe tot consument beheert. Eén van deze leerlooierijen is gevestigd in Dongen, Brabant.

Loopbaan in de schoenenretail
Krol begon zijn loopbaan bij Krol Schoenen. In 1996 werd hij op 34-jarige leeftijd General Manager bij Hoogenbosch Retail Group. Na ruim twee jaar koos Krol voor een internationale functie als Commercial Director bij Ecco West-Europa, waar hij verantwoordelijk was voor de Nederlandse, Belgische en Britse markt. Niet lang daarna, in 1999, werd hij Managing Director van die regio, een rol die hij tien jaar bekleedde. Twee jaar geleden, in januari 2009, breidde zijn verantwoordelijkheid zich uit tot de gehele EMEA-regio. Vanaf 1 januari voegt Krol daar de taak van Executive Vice President aan toe.

Interne talentontwikkeling
Ecco hecht veel waarde aan interne talentontwikkeling. Het bedrijf leidt zijn toekomstige leiders graag zelf op. Naast de benoeming van Krol wordt per 1 januari 2011 een andere ervaren manager, Panos Mytaros (41), aan de directie toegevoegd. Mytaros bekleedt momenteel de functie van Managing Director van de Ecco Leather Group in Dongen, Brabant. Tevens benoemt Ecco de voormalig Executive VP of Global Sales, de Deen Michael Hauge Sørensen (37), tot Chief Operating Officer. Hiermee neemt hij het dagelijks management over van CEO Dieter Kasprzak, die zich meer gaat richten op ontwerp en productie.

CCpage
Ecco
Michel Krol