• Home
  • V1
  • Columns
  • Modebedrijf BeOne in de wolken met ACA

Modebedrijf BeOne in de wolken met ACA

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Damesmodebedrijf BeOne uit Drachten heeft een overeenkomst

gesloten met IT-leverancier ACA uit Eindhoven voor een migratie naar informatiesysteem Retailium. Het bedrijf krijgt via de private cloud van ACA de beschikking over de functies van dit ERP-systeem.

BeOne heeft bijna tien jaar gewerkt met het Classic voorraadinformatiesysteem van ACA. In die periode zijn het bedrijf en zijn ambities snel gegroeid en is de branche aanzienlijk veranderd. Deze ontwikkelingen hebben BeOne doen besluiten om over te stappen naar de nieuwste generatie automatisering van ACA die is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV.

Ondernemen in de wolken
BeOne is een van de eerste bedrijven die gebruik zal maken van Retailium op basis van de private cloud van ACA. Deze vorm van cloud hosting maakt het gebruik van de applicatie mogelijk via het internet tegen een vast maandbedrag. Het bedrijf hoeft hierdoor zelf niet te investeren in een eigen serverruimte, serverhardware en interne ICT-kennis. Tevens wordt BeOne de zorg voor onder meer onderhoud en beveiliging uit handen genomen, zoals het verwerken van systeemupdates en het maken van back-ups. Hierdoor loopt het bedrijf zelf geen risico met betrekking tot de uitval van cruciale systemen.

Van eiland naar integratie
Dankzij de overstap van Classic naar Retailium heeft BeOne geen separate informatiesystemen meer nodig voor de afhandeling van de voorraadprocessen enerzijds en de boekhouding anderzijds. Met Retailium kan het bedrijf zijn financiële en logistieke administratie geïntegreerd in één werkomgeving bijhouden. Deze mogelijkheid is leidend geweest in de keuze van BeOne voor Retailium. “Voorheen moesten we altijd aansluiting zoeken tussen logistiek en financieel om de mutaties in het voorraadsysteem te laten matchen met de boekhouding. Met Retailium wordt het aantal handmatige handelingen tot een minimum beperkt, waardoor we veel efficiënter kunnen werken”, verklaart Taco Dolleman, projectleider automatisering bij BeOne.

Gefaseerde overstap
Een van de eerste concrete stappen die zal worden gezet binnen het migratieproject betreft de logistieke omzetting van Classic naar Retailium. Deze fase zal naar verwachting in juni 2012 zijn afgerond. Daarna volgt de implementatie van de financiële module van Retailium, waardoor BeOne zal beschikken over geïntegreerde logistieke en financiële functionaliteit ten behoeve van zijn hoofdkantoor en vijftien filialen. Bij de implementatie van Retailium hanteert ACA de Sure Step methode van Microsoft. Deze bewezen methode biedt een slimme structuur voor de fasering, organisatie en beheersing van automatiseringsprojecten.

Over BeOne
BeOne is een damesmodebedrijf dat service hoog in het vaandel heeft staan. Daarom biedt BeOne onder andere de mogelijkheid tot personal shopping, waarbij klanten op afspraak kledingadvies krijgen van een deskundige verkoopmedewerkster. Sinds de oprichting van BeOne in 1977 in Leeuwarden is het bedrijf gegroeid tot in totaal vijftien filialen, in Alphen aan de Rijn, Amsterdam, Baarn, Den Bosch, Drachten, Gouda, Hoofddorp, Leeuwarden, Lisse, Maastricht, Oosterbeek, Rotterdam, Sneek, Woerden en Zwolle. Naast kleding voert BeOne een breed assortiment aan accessoires. BeOne bevindt zich met haar collectie in het midden- tot hoge segment damesmode. www.be-one.nl

Over ACA ACA is bijna 30 jaar actief in de automatisering van fashion retailorganisaties en heeft in de loop der tijd binnen het segment van de mode-, schoenen- en sportretail een positie opgebouwd als marktleider. Zowel zelfstandige winkeliers als filiaalbedrijven en franchiseorganisaties kunnen bij ACA terecht voor software ter ondersteuning van logistieke functies, financiën, managementanalyses, customer relationship management, point-of-sale, electronic data interchange en e-commerce. De oplossingen van ACA zijn volledig gebaseerd op technologie van Microsoft. www.aca.nl
ACA
BeOne