• Home
  • V1
  • Columns
  • Mud Jeans: een eerlijk product

Mud Jeans: een eerlijk product

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Columns

Mud Jeans is een nieuw uniek Nederlands jeansconcept dat garant staat voor een 99,9 procent eerlijk product. ‘Eerlijk’ wil zeggen organisch en duurzaam

geproduceerd, Fair Trade en klimaat neutraal en gegarandeerd geen kinderarbeid.

Bijzonder is dat Mud Jeans verder gaat waar andere modebedrijven stoppen. Het label is een volledig ecologisch product en is tot in de kleinste details duurzaam door het gebruik van onder andere ecologische verf en gerecyclede prijskaarten.

Mud Jeans houdt echter een kleine slag om de arm door uit te gaan van 99,9 procent in plaats van de volle 100 procent. Omdat de productie van een geheel fairtrade modecollectie een nieuwe ontwikkeling is, wordt rekening gehouden met mogelijke onvoorziene externe factoren die 100 procent duurzaamheid niet mogelijk maken.

Maar het ideaal is er. Mud Jeans maakt gebruik van 100 procent ecologische materialen als katoen, bamboe, soja en eucalyptus. Door de samenwerking met de bekende Turks/Duitse Sahinler Holding (Santex Fashion BV Nederland), in het bezit van diverse eco-certificaten en GOTS certificaten, kan Mud Jeans het gehele productieproces goed monitoren. Verder wordt gebruik gemaakt van gerecyclede polybags en gerecyclede kartonnen dozen en gerecyclede houten pallets om het totaalplaatje te completeren. Daarnaast produceert de onderneming klimaatneutraal en levert zakjes met katoenzaadjes mee met de producten.

Mud Jeans b.v.
Brandboxx Almere
Veluwezoom 5, Dôme 4.02
1327 AA Almere
phone +31 (0)36 521 7470
fax +31(0)36 537 4282
email info@mudjeans.nl
webside: www.mudjeans.nl

MUD Jeans