• Home
  • V1
  • Columns
  • Oilily verhuist naar Amsterdam

Oilily verhuist naar Amsterdam

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het in 1963 in Alkmaar opgerichte bedrijf Oilily verhuist begin oktober van Alkmaar naar Amsterdam. Volgens Jeroen Bik, ceo van het kledingmerk,

is de verhuizing deel van een reorganisatie en herpostitionering die vorig jaar in werking is gezet en ligt de verhuizing in het verlengde daarvan. Het bedrijf, waar tachtig werknemers werken, gaat zich vestigen in Amsterdam-Noord op bedrijventerrein Het Kraanspoor. "Het is een creatief bedrijf, we gaan naar het creatieve hart van Amsterdam. Soms is het goed je bedrijf te verplaatsen. Zo krijg je nieuwe energie. Bovendien is het oude pand gebouwd in een andere tijd," licht Bik de keuze toe. "We wilden weg van het idee van een oud kantoor. We faciliteren een wereldwijd bedrijf. Ons nieuwe kantoor wordt een non-office. Een open studio waar iedereen bij elkaar zit. Bovendien komt het merendeel van de werknemers van Oilily uit Amsterdam." De werknemers van Oilily verhuizen begin oktober uit het pand aan de Marterkoog in Alkmaar, alwaar zij vijftien jaar hebben gewerkt.

In de lente/zomercollectie 2009 van Oilily is duidelijk een ommekeer en herpostitionering te zien. Bloemen maken plaats voor meer kunstzinnige details. "Het handschrift van Oilily blijft, maar je moet het wel verplaatsten naar 2009/2010. We zijn te lang blijven hangen bij de bloemen. De frisheid en kleuren blijven," zegt Bik.

In september opent het label een flagshipstore in hartje Tokyo. In Japan en Europa gaat het goed met Oilily. Volgens Bik is het in de VS lastiger vanwege de slechte stand van de dollar.

Jeroen Bik
Oilily