• Home
  • V1
  • Columns
  • River Island opent nieuwe vestiging in Rotterdam

River Island opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Van de drie winkels in ons land van de Britse retailketen

River Island zijn er twee in Rotterdam gevestigd. Binnenkort krijgt Rotterdam een derde filiaal. De nieuwe River Island winkel is gevestigd op de Lijnbaan en gaat zaterdag 14 september open. De andere twee vestigingen van River Island in Rotterdam zijn gevestigd in de winkelcentra Alexandrium en Linea Nova. Waarom kiest River Island ervoor om nog een winkel in Rotterdam te openen? “De vestiging in de Linea Nova gaat sluiten”, vertelt een woordvoerder. “Met de nieuwe locatie op de Lijnbaan blijft het aantal vestigingen in Rotterdam dus gelijk. River Island wil consumenten graag de mogelijkheid bieden om alles onder één dak te shoppen: vrouwen, mannen, kinderen. En dat kan op de nieuwe locatie.”

De nieuwe winkel krijgt twee verdiepingen. De vrouwencollectie is te vinden op de begane grond en de eerste verdieping, de kindercollectie komt op de eerste verdieping en de herencollectie in de basement. “We zitten in een hoekpand, waarbij de hoek van de begane grond geheel uit ramen bestaat”, vertelt de woordvoerder over het pand. “Het hoofdgedeelte van het gebouw is versierd met River Island graphics en een groot tv-scherm. Het design in de winkel bestaat uit een eclectische combinatie van retro en moderne materialen die we ook zien in andere River Island stores wereldwijd.”

Naast de winkels in Rotterdam, heeft de Britse retailer een winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam en in het centrum van Alkmaar. In principe wil River Island het aantal verkooppunten in Nederland best verder uitbreiden. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden op de Nederlandse markt”, aldus de woordvoerder. “We kijken actief naar locaties in het hele land. Het draait allemaal om het vinden van het juiste pand op de juiste locatie.”

River Island telt ruim driehonderd filialen waarvan het gros in Groot-Brittannië en Ierland is gevestigd. Behalve in Europa heeft het concern ook winkels in Azië en het Midden-Oosten.
River Island