• Home
  • V1
  • Columns
  • Samenwerking Anna Scott & Humana

Samenwerking Anna Scott & Humana

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Columns

Humana is wederom gesteund door Anna Scott

met een aantal pallets kleding. Op deze manier wil Anna Scott haar oude collecties inzetten voor het goede doel en niet laten vernietigen zoals sommige andere kledingmerken doen.

De
kleding wordt niet rechtstreeks gedoneerd aan mensen in ontwikkelingslanden, maar juist ingezet voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Humana en Anna Scott geloven er namelijk beiden in dat blijvende resultaten alleen mogelijk zijn als mensen deze zelf kunnen realiseren. Daarom staat het overdragen van kennis en vaardigheden centraal in de projecten die door Humana gesteund worden. Opleidingen, trainingen, cursussen, workshops, groepsactiviteiten en voorlichtingscampagnes geven mensen meer inzicht in de mogelijkheden die ze hebben. Zo werken Humana & Anna Scott samen aan een wereld waarin iedereen de kans heeft zichzelf verder te ontwikkelen en ieder zijn of haar eigen keuzes kan maken.

Samenwerking Humana & Anna Scott
De pallets kleding die Anna Scott twee keer per jaar doneert wordt door Humana voor het grootste gedeelte verkocht aan nationale en internationale textiel- en sorteerbedrijven. Deze bedrijven sorteren en hergebruiken de kleding via tweedehands kledingwinkels of gebruiken het materiaal als grondstof voor andere producten. De opbrengst hiervan gaat naar de lokale partnerorganisaties van Humana in Zuidelijk Afrika. Ook kunnen ze dankzij de kledingverkoop de organisatie draaiende houden, waardoor alle financiële donaties van particulieren of bedrijven voor 100% terecht komen bij de projecten waar ze voor bedoeld zijn.

Ongeveer 10% van de ingezamelde kleding wordt rechtstreeks gedoneerd aan de partners in Afrika. Zij verkopen deze kleding als manier van fondsenwerving via eigen tweedehands kledingwinkels in hun land. Hierbij zijn er opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers en zorgt een vierwekelijks kortingssysteem ervoor dat ook de mensen die weinig te besteden hebben toch goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Het geld dat hiermee verdiend wordt, gaat naar de ontwikkelingsprojecten. Zo zorgen de lokale organisaties voor een eigen bron van inkomsten en wordt de kleding onderdeel van de lokale economie. Op deze manier worden verder projecten ondersteund op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling. Geïnspireerd geraakt en zelf kleding willen doneren?

Je kan zelf kleding en schoenen doneren via meer dan 1000 textielcontainers in ruim 80 Nederlandse gemeenten. Met de opbrengst hiervan steunt Humana ontwikkelingsprojecten in Angola, Zambia, Mozambique en Malawi.
ANNA SCOTT
Humana