• Home
  • V1
  • Columns
  • Size opent eerste winkel in de Kalverstraat

Size opent eerste winkel in de Kalverstraat

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse modemerk Size gaat zijn eerste Nederlandse flashipstore vestigen in de Kalverstraat in Amsterdam. Eigenaar

JD Sports zal de winkel op 13 december gaan openen, meldt Fashionmag.

De nieuwe winkel zal gevestigd worden in het pand waar voorheen Foot Locker zat en heeft een winkeloppervlakte van 300 vierkante meter. Momenteel wordt de winkel verbouwd en zoekt het modemerk naar winkelpersoneel.

Size komt uit Groot-Brittannië en verkoopt kleding, accessoires en schoenen voor heren en kinderen. Dames kunnen er alleen terecht voor schoenen. Size heeft onder andere merken als Nike, Adidas, Timberland, Puma en The North Face in zijn assortiment.

Het Britse merk is opgericht in 2000 en heeft inmiddels een winkelbestand van 28 filialen, onder meer in het Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk. Er is tevens een webshop die ook vanuit het buitenland beschikbaar is. De eerste winkel op het Europese vasteland werd in 2012 geopend in Parijs, en wordt dit najaar gevolgd door een winkel in Toulouse. De nieuwe winkel in Amsterdam is de derde winkel op het Europese vasteland.

Het bedrijf heeft als doelstelling om het merk in west-Europa te verstevigen en uit te breiden. Volgend jaar opent JD Sports winkels in Marseille en Milaan. De eigenaar heeft al laten weten ambities te hebben om verder uit te breiden in andere Europese steden, zoals Barcelona, Hamburg, München, Rome, Kopenhagen, Stockholm, Luik, Straatsburg, Rennes en Montpellier.

JD Sports
Size