• Home
  • V1
  • Leads
  • Collection PRC volledig in stijl van de Modemeisjes

Collection PRC volledig in stijl van de Modemeisjes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Alles draaide om Tamara Elbaz en Maria Tailor bij de presentatie van het vernieuwde Collection PRC. In april kochten de dames – bekend van het tv-programma Modemeisjes met een Missie – het modemerk dat wijlen Percy Irausquin had opgericht.

Nu hebben Elbaz en Tailor de missie om hun smaakgevoel aan consumenten te verkopen. Over ontwerper Irausquin werd met geen woord gerept tijdens de avond.

Tussen

‘chic, glamoureus en super vrouwelijk’ – zoals de Modemeisjes de collectie zelf noemen – en ‘plat’ ligt een dunne scheidslijn, blijkt bij de perspresentatie in restaurant Little Buddha in Amsterdam. De modellen - qua uiterlijk en styling identieke kopieën van Elbaz en Tailor – toonden een partycollectie met korte, strakke rokken en broeken in namaak leder, tops met peplums en pailletten items. “Het is een complete collectie musthaves om er sexy, stijlvol en zelfverzekerd uit te zien tijdens de feestdagen,” aldus de nieuwe eigenaren van Collection PRC.

Ook de zomercollectie, die vanaf januari in de winkel ligt, werd gepresenteerd: strakke skinny’s in zoete kleurtjes, blazers en minirokken met pied de poule-motief en knalgele maxirokken en -jurken.

Collection PRC zonder Percy Irausquin

Van het handschrift van Percy Irausquin was niets meer te bekennen. Arjan Mallie, de voormalige partner van de overleden ontwerper, liet vorige maand al weten aan RTL Boulevard dat hij in Collection PRC het signatuur van Irausquin niet herkent. “Ik heb Percy’s schetsen hier allemaal liggen. Ze hadden mij alleen maar hoeven bellen en dan was ik met alle liefde met de dames door zijn werk gegaan.”

Percy Irausquin stond vooral bekend om zijn flamboyante couturejurken. In 2007 richtte hij ook een prêt-à-porterlabel op bij de Zantman Modegroep. Nadat de ontwerper in 2008, op 39-jarige leeftijd, onverwacht overleed aan een hersenbloeding volgde zijn goede vriendin Kirsten den Elsen Irausquin op bij het label. Toen Den Elsen vertrok creëerde Daniëlle Schone de collectie van het modemerk. Nu ontwerpen Elbaz en Tailor de kleding zelf.

Volgens

Elbaz is het nooit de bedoeling geweest om de koers van Irausquin voort te zetten. “Het wordt echt ons merk. Percy was een couturier en wij zijn twee meisjes die mode leuk vinden en daar ons beroep van hebben gemaakt. We kunnen zijn niveau niet evenaren. We houden wel rekening met zijn stijl, door vooral vrouwelijke items te maken en niet ineens streetwear,” licht ze toe aan FashionUnited.

Zantman ondersteunt de Modemeisjes

Elbaz en Tailor kochten het merk in april van de de Zantman Modegroep. De Modemeisjes blijven voor de productie samenwerken met het modeconcern dat eigenaar is van de merken Enelle en A-rticles. Ook ondersteunt Zantman de dames op gebied van inkoop en logistiek.

De feestlijn van Collection PRC wordt in oktober geleverd bij 85 retailers. In januari moet de lente- en zomercollectie voor 2014 in de winkels liggen.

Yasmine Esser

Collection PRC
Modemeisjes
Modemeisjes met een Missie
Percy Collection
Percy Irausquin