• Home
  • V1
  • Leads
  • Duitse textieldiscounter Kik breidt uit in Nederland

Duitse textieldiscounter Kik breidt uit in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Wibra en Zeeman hebben er een concurrent bij. De Duitse textieldiscounter Kik Textilien opende vorig jaar zijn eerste winkel in Nederland en verwelkomt volgende maand zijn inmiddels zesde filiaal in Amsterdam. De retailer ziet ruimte voor ‘een groot aantal winkels’ in Nederland.

Dat meldt Retailnews.

Kik Textilien is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste Duitse winkelketens en heeft het inmiddels meer dan 3200 vestigingen in Europa, waarvan het merendeel in het thuisland. De eerste vijf Nederlandse winkels bevinden zich sinds vorig jaar in Bladel, Winterswijk, Groningen, Klazienaveen en Assen.

Voor augustus staat er ook een winkelopening in Eindhoven gepland. In Amsterdam vestigt Kik zich aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam.

Kik ziet nog 'veel ruimte' in Nederland

“Het doel is om ook in Nederland een groot aantal vestigingen te openen,” laat een woordvoerder weten aan Retailnews. Het bedrijf heeft de Nederlandse markt onderzocht en constateerde dat hier ‘nog veel ruimte ligt’. “Beetje bij beetje openen we meer winkels.”

Om de uitbreiding te ondersteunen heeft Kik onlangs ook een hoofdkantoor in Valkenswaard geopend. De textieldiscounter focust zich op betaalbare kleding en non-foodproducten. Zo streeft het bedrijf ernaar gezinnen ‘complete en modieuze outfits voor onder de dertig euro’ aan te bieden. De keten kan lage prijzen hanteren door een beleid van ‘efficiënte arbeidsprocessen, een intelligente logistiek en directe import’.

Kik-textilien