• Home
  • V1
  • Leads
  • Dyanne en C&A uit elkaar

Dyanne en C&A uit elkaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De samenwerking tussen C&A en Dyanne Beekman wordt beëindigd. Dat laat het team van Dyanne Beekman weten in een mailing aan alle ‘fans’: “Na 15 jaar actief in de mode, waarvan 4 jaar een exclusieve samenwerking met

C&A te hebben gehad, is er nu de behoefte om de kernwaarden van het merk Dyanne en product nog gedetailleerder vorm te geven en deze vervolgens bij meerdere retailers en ondernemers aan te bieden, zowel nationaal als internationaal,” laat Beekman weten.

De

samenwerking tussen Dyanne Beekman en C&A begon in augustus 2007 met Dyanne Basics. Dat bleek een succes: “Binnen één week werden er 50.000 stuks verkocht,” laat Beekman weten. In maart 2008 kreeg deze collectie een vervolg door de introductie van de Dyanne jeans en Dyanne + collectie (grote matenlijn). Daarnaast had Dyanne nog een lingerielijn bij Livera. Nu, een paar jaar later, laat de imagostyliste weten dat de samenwerking met C&A wordt afgebouwd: “Om dit mogelijk te maken, zitten wij in een overgangsfase van een half jaar en zullen in september 2011 de nieuwe collecties verkrijgbaar zijn,” schrijft de imagostyliste. C&A meldt in een reactie: “C&A en Dyanne hebben besloten om een andere invulling aan hun samenwerking te geven. Aan het einde van de contractperiode vonden beide het tijd voor een nieuwe koers.”

De koerswijziging had er ook mee te maken dat de collecties van C&A en Dyanne dichter bij elkaar zijn komen te liggen, vertelt Maiko Slegtenhorst van C&A: “Bij C&A zagen wij dat de collecties van Dyanne en Yessica steeds dichter bij elkaar kwamen qua stijl en fit. Kwam de klant in eerste instantie alleen voor de Dyanne collectie; nu kunnen deze klanten bij ons ook goed slagen voor andere (Yessica) artikelen. Dit geldt zowel voor de reguliere collectie als voor de XL-collectie.”

De samenwerking tussen Dyanne en Livera wordt wel voortgezet.

C&A
Dyanne
Livera