• Home
  • V1
  • Leads
  • Ex-Runnersworld ondernemers starten Lopers Company

Ex-Runnersworld ondernemers starten Lopers Company

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Negen ondernemers die voorheen aangesloten waren bij Euretco’s formule Runnersworld, hebben onder leiding van Toine van Wilderen een nieuwe hardloopformule op poten gezet: Lopers Company. Ook twee andere winkeliers

hebben zich aangesloten bij de franchise keten. Van Wilderen: “Het is vrij realistisch dat we aan het einde van het jaar twintig winkels van Lopers Company hebben.”

Toine van Wilderen stond in de jaren tachtig aan het begin van de formule Runnersworld, nadat hij eerder al een hardloopcentrum had opgericht. In 1994 verkocht bij de formule aan retailservice-organisatie Euretco, waar hij zelf met een winkel in Nijmegen ook nog deel van uitmaakte. Maar het laatste jaar was hij ontevreden over de gang van zaken bij Euretco, en wilde hij zelfstandig verder gaan. Waarover hij ontevreden was wil hij liever niet zeggen, al laat hij wel weten dat niet veel ondernemers vrolijk werden van de mogelijke fusie met Intres. “Die fusie was natuurlijk al langer bekend, maar op de achtergrond speelt het altijd een rol. Welke formules gaan door, welke niet? Wij willen ondernemers graag duidelijkheid geven.”

Negen voormalige Runnersworld-ondernemers gingen mee met Van Wilderen, die Lopers Company opzette binnen GMS Group Netherlands, een van oorsprong Duitse inkooporganisatie. Ook twee andere winkeliers sloten zich aan bij Lopers Company. De retailer laat weten in gesprek te zijn met nog tien winkels die niet bij Euretco waren aangesloten. “Omdat het deels gaat om een afsplitsing, denk ik zeker dat er ruimte is op de markt voor nog een hardloopformule. De markt is bovendien groeiende, denk aan vrouwen die steeds meer gaan hardlopen. Ook willen we jongeren meer aanspreken.”

Volgens Van Wilderen moet het een ‘vernieuwende’ formule worden. Hij wil alle moderne, technologische middelen inzetten om zowel de bekendheid van de formule te vergroten als de dienstverlening. “Bijvoorbeeld de webshop die er aankomt, of een digitale loopanalyse. We omarmen alle aspecten van het nieuwe winkelen.” Momenteel is Lopers Company te vinden in: Den Bosch, Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Heerenveen. Heerlen, Dordrecht, Exloo en Utrecht volgen later dit jaar.

Euretco laat weten het jammer te vinden dat de ondernemers Lopers Company hebben opgezet, maar wil verder geen uitspraken doen over de nieuwe formule. “Het is een gevoelig onderwerp,” zegt Charles van Schaik, sinds oktober formule manager van Runnersworld. Euretco liet afgelopen vrijdag weten dat het goed gaat met Runnersworld. De formule liet een jaar geleden nog dalende omzetcijfers zien, maar deed het in 2011 weer goed. In totaal boekte de retailservice-organisatie over 2011 een winst, voor aftrek van renten, belastingen en afschrijvingen, van 8,7 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 6,6 miljoen euro. Het nettoresultaat bedroeg 2,2 miljoen euro. Vorig jaar was dat 3,9 miljoen.


Euretco
Lopers Company
Runnersworld