• Home
  • V1
  • Leads
  • Faillissement voor Bram's Paris

Faillissement voor Bram's Paris

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het moederbedrijf van de merken Bram's Paris, B Basic en B Functional by Bram's Paris, PMH Jeans BV, is door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. René Smink is aangesteld als curator van het Amersfoortse

kledingbedrijf.

De oorzaak

van het faillissement is momenteel nog onduidelijk. Het is ook niet bekend wat de gevolgen zijn voor winkeliers die Bram's Paris verkopen. Smink, de beheervoerder van de failliete boedel, was vanmorgen niet bereikbaar voor een toelichting. Naar verluidt werkt PMH aan een doorstart.

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat PMH Jeans momenteel 23 medewerkers in dienst had. Over 2012 had het bedrijf een negatief eigen vermogen van 210.773 euro.

PMH Jeans over de kop

Bram’s Paris valt sinds januari 2012 onder PMH Jeans BV. Voorheen hoorde het spijkerbroekenmerk bij BPC Amersfoort. Nadat investeringsmaatschappij Varova BPC Amersfoort kocht, besloot het bedrijf zich te richten op kindermodemerk Tumble 'n Dry. De voormalige eigenaren van BPC Amersfoort, Peter Heerlien en Hans Sleeuwenhoek, ontfermden zich met PMH Jeans over Bram's Paris, B Basic en B Functional by Bram's Paris. De focus voor PMH lag op internationale expansie.

Spijkerbroekenmerk Bram's Paris werd in 1975 opgericht door Melle Heerlien en zijn broer Cees. Het merk is genoemd naar de inmiddels afgehaakte zakenpartner Bram Tusveld en de modestad Parijs.

Ten tijde van het faillissement had Bram’s Paris zo'n 1700 verkooppunten in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en Tsjechië. Het merk wilde zich onderscheiden door altijd voldoende voorraad te hebben van het basisassortiment (never out of stock), een goede pasform en voordelige prijs.

Foto’s: Bram’s Paris

BPC Amersfoort
brams paris
Bram’s Paris
Faillissement
falliet
PMH Jeans
PMH Jeans BV