• Home
  • V1
  • Leads
  • G-Star wordt G-Star Raw C.V.

G-Star wordt G-Star Raw C.V.

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

G-Star International B.V. heeft per 1 april 2011 een nieuwe rechtsvorm en een nieuwe naam. De onderneming wordt gestructureerd tot een commanditaire vennootschap. De nieuwe naam is: G-Star Raw C.V. Met de nieuwe naam wordt ook het woord

'Raw' verankerd in de naam.

I

n december vorig jaar won G-Star een rechtszaak van H&M vanwege het woord 'Raw' dat H&M had gebruikt op een T-shirt. Volgens onderzoek dat G-Star heeft laten uitvoeren koppelt een groot deel van de consumenten het woord aan het Nederlandse spijkerbroekenmerk. Door het woord op te nemen in de naam staat het bedrijf in de toekomst sterker in dergelijke zaken.

De omvorming naar een C.V. is vooral van praktische aard, zo laat G-Star per brief weten: "G-Star is in de afgelopen 20 jaar sterk gegroeid tot een bekende internationale onderneming. Om de voorsprong in de markt te behouden en te kunnen doorgroeien als private onderneming, is, als aanpassing van de huidige structuur en rechtsvorm, gekozen voor de commanditaire vennootschap (C.V.). Dit is een rechtsvorm die zowel binnen als buiten Europa bekend is en er voor zorgt, dat de concurrentiepositie van G-Star beschermd blijft."

Alle activiteiten, rechten en plichten van G-Star International B.V. zullen worden overgedragen aan G-Star Raw C.V. Voor de medewerkers, klanten en leveranciers zal er volgens het bedrijf weinig veranderen. G-Star: "de wijzigingen zullen van administratieve aard zijn."

G-Star
G Star Raw
GStar