• Home
  • V1
  • Leads
  • G-star werkt samen

G-star werkt samen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Hij is eigenlijk geen fan van digitale camera's, zegt Anton Corbijn als hij het eerste exemplaar in ontvangst neemt van het toestel van G-star en Leica. Op de speech van G-stars brand director let hij niet meer. Gefascineerd neemt de fotograaf

zelfportretten van zijn oog.

Het ontbijt

waar G-star journalisten en inkopers voor had uitgenodigd, bleek slechts koffie en water met prik. Maar omdat het buiten om tien uur ’s ochtends al akelig warm is, bleven de genodigden op Pitti Uomo in Florence nog wat dralen in de koele stand van het modemerk, in afwachting van de aangekondigde presentatie.

G-star bleek Anton Corbijn naar Italië te hebben gehaald. De fotograaf is het gezicht van de nieuwste crossover van het modemerk: een samenwerking met een branchevreemd product. Het label presenteerde eerder al meubels met Vitra, een fiets met Cannondale, cognac met Hennesy, een auto en er vaart zelfs een Raw-Ferry. Het jeansmerk stak een oude Amsterdamse rondvaartboot in een nieuw jasje. Wie wil kan het voertuig boeken voor een tocht door de grachten.

Vanwaar die uitstapjes buiten de mode? “We willen industrieel design vieren, samen met merken die dat ook willen,” zegt Shubhankar Ray. De global brand director van G-star ziet het merk ‘design’ breder dan slechts spijkerbroeken. Al moet er aan de samenwerkingen wel altijd een ‘denim’-randje zitten.

Branchevreemde producten voor G-star

Voor Leica heeft G-star bewondering. Het cameramerk heeft een industriële look en een handzaam formaat. Bovendien wordt het fototoestel vaak gebruikt voor streetstylefotografie. En dat draait weer om de rauwe – raw – werkelijkheid. Volgens Corbijn is de lens goed. Het bijbehorende tasje, dat G-star ook ontwierp, doet hem denken aan de camera die zijn vader vroeger had.

Op de mannenmodebeurs toont G-star ook de brillencollectie die vanaf november voor het eerst in de winkels ligt. Voor de brillen is een licentieovereenkomst gesloten met Marchon Eyewear. Het bedrijf produceert ook voor Calvin Klein, Karl Lagerfeld en Lacoste. En verder? Parka’s, leren jacks en de ‘klassieke’ 3D-spijkerbroeken, die al gevormd zijn naar de benen van de man.

G-Star
G Star Raw