• Home
  • V1
  • Leads
  • Hebbeding stopt

Hebbeding stopt

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

H

et Nederlandse damesmodelabel Hebbeding houdt na 25 jaar en 50 collecties op te bestaan. De wintercollectie 2014/2015 is de laatste die wordt uitgeleverd. De toekomst van het tweede merk Wings of Wonders dat in 2011 werd gelanceerd, is onzeker.

Dat heeft directeur en mede-eigenaar Koen Spaansen dinsdag bekend gemaakt.

"Door de dalende omzet kwamen de productieaantallen in het geding," legt Spaansen uit, "dan moet je per artikel meer betalen en gaan de kosten omhoog, terwijl de inkomsten afnemen.

Het bedrijf heeft besloten de zaken zelf stop te zetten. "De leveranciers worden betaald, de agenten ook. Het personeel is goed op de hoogte gehouden en wist hoe het ervoor stond," zegt Spaansen. Hebbeding heeft zeven mensen in dienst.

Hebbeding zag crisis al vroeg aankomen

Volgens de mode-ondernemer zag het bedrijf de crisis al vroeg aankomen. "De Hebbeding klant is iets ouder en voor deze groep consumenten is veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de pensioenen, mensen hebben minder te besteden of zijn gewoon voorzichtiger met hun uitgaven." Daarom werd drie jaar geleden een tweede label gelanceerd voor een jongere doelgroep. Wings of Wonders slaat volgens Spaansen wel aan, maar groeit nog niet snel genoeg om het hele bedrijf drijvende te houden. Het merk telt nu 80 verkooppunten. Spaansen is op zoek naar een overnamekandidaat voor Wings of Wonders.

Hebbeding werd opgericht door Marjan Spaansen, moeder van de huidige directeur. Op het hoogtepunt werd het merk verkocht bij 280 winkels in 17 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, de Golfstaten, Australië en Mexico. Hebbeding heeft nu nog 100 verkooppunten en een eigen winkel in Alkmaar.

Hebbeding