• Home
  • V1
  • Leads
  • Hof zegt dat Scapino tong Converseschoen mag controleren

Hof zegt dat Scapino tong Converseschoen mag controleren

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het is Scapino nog niet gelukt om te bewijzen dat de schoenenketen geen namaak gympen heeft verkocht van Converse. Scapino wordt door het hof nu wel in de gelegenheid gesteld om de door Converse in beslag genomen schoenen door een deurwaarder op herkomstcode te laten controleren.

Volgens Converse bewijst de code echter niets.

De zaak tussen het Amerikaanse merk en de Nederlandse schoenenketen loopt al jaren. In 2009 waren in winkels van Scapino schoenen van Converse te koop tegen lage prijzen. Namaak, volgens Converse.

Maar het vonnis luidde in 2011 dat Scapino de schoenen legaal had verkregen via toenmalig leverancier Sporttrading. Converse legde zich hier echter niet bij neer en ging in hoger beroep.

Ondertussen blijft er onduidelijkheid over de herkomst van de schoenen die Scapino heeft verkocht. Scapino had de bewuste sneakers ingekocht bij Sporttrading. De schoenenketen had onderzoek gedaan naar de leverancier van Sporttrading, Ressokd Rings in Spanje. Ressokd Rings kon laten zien dat de schoenen gekocht waren bij Borol, die de schoenen weer had van Infinity, de officiële distributeur. De Accountantskamer stelde vast dat Scapino niet de gehele invoerroute van de schoenen naar Sporttrading had onderzocht.

Tonglabelcode kan volgens Scapino einde maken aan zaak met Converse

Scapino zegt nu dat getuigenverhoren duidelijk hebben gemaakt dat aan de hand van de bestemmingscode in de tonglabel van de schoen kan worden vastgesteld voor welke licentienemer en markt de schoen is bestemd. Scapino verzoekt het hof een deskundige de opdracht te geven onderzoek te doen of de tonglabelcodes van de onder de in beslag genomen schoenen voorkomen in de zich onder Converse Inc. bevindende database en of er onder de in het beslag genomen schoenen zich schoenen bevinden met in de tonglabel de bestemmingscode voor Infinity: W17.

Volgens Converse bewijst die code echter niets. Ook de namaakindustrie gebruikt de code om namaak te maskeren. Volgens het schoenenmerk is het verzoek van Scapino niet meer dan een fishing expedition.

Het hof denkt dat de tonglabelcode wel uitkomst kan bieden. Het is niet nodig om een deskundige in de arm te nemen, een deurwaarder kan het onderzoek volgens het hof ook wel doen. Het hof zal Scapino in de gelegenheid stellen dit onderzoek uit te laten voeren en het proces-verbaal daarvan in het geding te brengen. Converse zal daarop mogen reageren, waarna het hof zal beslissen of Scapino in haar bewijs is geslaagd.

Converse
Scapino