• Home
  • V1
  • Leads
  • Massimo Dutti breidt uit in Nederland

Massimo Dutti breidt uit in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Na Zara, Berschka en Pull & Bear breidt ook de Inditexformule Massimo Dutti uit in Nederland. De Spaanse kledingketen is op zoek naar personeel voor de eerste vestiging, die in december geopend is in Den Haag. Het is de verwachting dat er

op termijn meer vestigingen volgen.

Ma
ssimo Dutti, is een luxere formule dan zijn populaire zusje Zara. Deze winkel werd in 1985 opgericht als kledingketen voor modieuze heren, en werd in de jaren ‘90 overgenomen door Inditex. Inmiddels verkoopt de formule ook dameskleding. Voorheen zijn er al eens winkels van de formules geopend in ons land -in Den Haag en Groningen- maar dat waren franchisewinkels; en na sluiting daarvan bleef Nederland verstoken van de formule. De winkel die nu in Den Haag geopend is, valt onder het moederconcern Inditex.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering in 2010 kondigde Inditex-topman Pablo Isla al aan dat de strategische focus van het Spaanse bedrijf zou komen te liggen op internationale expansie, vooral gericht op Europa en Azië.

De Nederlandse winkel van Massimo Dutti was niet de enige van die formule die eind vorig jaar opende. Massimo Dutti kreeg ook twee winkels in Seoul, de hoofdstad van Zuid Korea en in Japan. Ook in Rusland ging een flagshipstore van de formule open. De formule bestaat 25 jaar en heeft 520 winkels in 48 landen.

Beeld: Lente/zomer 2011

Inditex
Massimo Dutti