• Home
  • V1
  • Leads
  • Max Mara in nieuw jasje

Max Mara in nieuw jasje

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Natuurtinten, hout,metaal, glas en veel steen kenmerken de vernieuwde boetiek van Max Mara in Den Haag. De heropening van de winkel brengt de Italiaanse stijl terug naar de Hoogstraat. Van de leren grepen in de paskamers

tot de glazen trap die de bezoekers naar de eerste etage brengt: het centraal gestelde thema natuur is tot in de kleinste details terug te vinden op de winkelvloer van 260 vierkante meter. Het Italiaanse architectenbureau Duccio Grassi is verantwoordelijk voor het vernieuwde winkelconcept. De samenwerking met dit bureau gaat al terug naar de jaren tachtig. Sindsdien zijn er wereldwijd vele ontwerpen voor de Max Mara Fashion Group verschenen.

“De winkel in Den Haag heeft vijfentwintig jaar gedraaid met het eerste image van Max Mara”, vertelt Ronald Bruinenberg, retailmanager Max Mara Nederland. “Voor een modeboetiek hebben we nog relatief lang gebruik kunnen maken van die stijl. Echter is nu het moment gekomen dat we niet om een vernieuwing heen konden. Naast de noodzaak van deze renovatie geloven wij ook in Den Haag als stad. Het is een stad die voortdurend volop in beweging is.”

Ze noemt zichzelf ‘het Duitse deel van de Italiaanse familie’. Nicola Maramotti, getrouwd met de zoon van oprichter Achille Maramotti, is sinds 1991 nauw betrokken bij het familiebedrijf. “Den Haag, waar veel modebewuste mensen te vinden zijn, is een van de eerste shops die dit nieuwe imago uitdraagt”, vertelt de van oorsprong Duitse Nicola Maramotti. “Voorgangers waren onder andere Milaan en Parijs.” Met zichtbare trots vervolgt ze over het familiebedrijf. “Wij zoeken als familie niet veel de publiciteit. Ik hoor dan ook vaak de kreet ‘silent giant’ voorbij komen. Met 2.258 shops in honderd landen en meer dan 5.000 werknemers heeft het bedrijf in zestig jaar tijd een ongekende groei doorgemaakt. Maar het is en blijft een echt familiebedrijf.” Het Italiaanse modemerk kent in Nederland, naast de verschillende verkooppunten, boutiques in Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Laren en Maastricht.

De groei wordt tevens voortgezet in het nieuwe filiaal in Den Haag. Een van de grootste ruimtelijke veranderingen is de eerste etage. De renovatie heeft geleid tot zo’n 100 vierkante meter extra ruimte. “Voorheen hadden we alleen de begane grond tot onze beschikking. Door de vernieuwingen kunnen we nu ook gebruik maken van de eerste etage, waardoor we meer ruimte hebben voor meer collecties. Max Mara, Max Mara Elegante, Sportmax, ’S Max Mara, Weekend by Max Mara en Max Mara Accessoires zijn nu allemaal in deze boetiek te
vinden”, aldus Bruinenberg.

Niet alleen de werknemers, maar ook de eerste klanten weten de nieuwe inrichting te waarderen. Niets dan lovende woorden over de vernieuwde aanwinst in Den Haag. “Max Mara stond bij mij voorheen bekend als een gezellige Haagse winkel. Nu zie ik een echte moderne winkel. Een winkel met veel ruimte en een strakke inrichting”, vertelt oud-minister Tineke Netelenbos in de boetiek. De hoeveelheid ruimte en de strakke inrichting is bij velen een terugkerend pluspunt. Maar tussen al het mooie steen, metaal en hout verliezen de eerste klanten ook de collectie niet uit het oog.
Max Mara