• Home
  • V1
  • Leads
  • Nieuwe missie voor modemeisjes: overname Collection PRC

Nieuwe missie voor modemeisjes: overname Collection PRC

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Het nalatenschap van Percy Irausquin verhuist van de Zantman Modegroep naar Maria Tailor en Tamara Elbaz, bekend van tv-programma Modemeisjes met een missie. De dames hebben het merk van de in 2008 overleden modeontwerper

gekocht en willen de lijn verder uitbouwen. De naam verandert van Percy Collection weer terug in Collection PRC.

“Wij zijn altijd

fan geweest van de prachtige ontwerpen van Percy. Hij was echt een veelbelovend talent met een unieke stijl. We moesten dus geen twee keer nadenken toen wij de kans kregen om zijn prêt-à-porterlijn over te nemen,” zegt Tamara Elbaz in een persbericht.

De eerste collectie bij de nieuwe eigenaar zal gelanceerd worden in oktober en bestaan uit een wintermode en items voor de feestdagen. Wat de modemeisjes willen veranderen aan de collectie zeggen ze niet, maar ze noemen wel de woorden: chic, glamoureus en 'super vrouwelijk'.

De Zantman Modegroep neemt nog niet helemaal afscheid van Percy. De modemeisjes blijven voor de productie samenwerken met het modeconcern dat eigenaar is van de merken Enelle en A-rticles. Ook ondersteunt Zantman de dames op gebied van inkoop en logistiek.

Percy Irausquin staat vooral bekend om zijn flamboyante couturejurken. In 2007 richtte hij ook een prêt-à-porterlabel op bij de Zantman Modegroep, genaamd Collection PRC. Later veranderde de naam in Percy Collection. Nadat de ontwerper in 2008, op 39-jarige leeftijd, onverwacht overleed aan een hersenbloeding volgde zijn goede vriendin Kirsten den Elsen Irausquin op bij het label. Momenteel creëert Daniëlle Schone de collectie van het modemerk. De overname heeft volgens Zantman geen gevolgen voor de medewerkers van Collection PRC.

Het modemerk van Irausquin heeft momenteel 85 verkooppunten in Nederland en België. Pascal Zantman, van de Zantman Modegroep zei eind vorig jaar tegen FashionUnited dat het goed gaat met Collection PRC. "De collectie is redelijk stabiel en heeft na al die jaren wel haar identiteit gevonden."

Maria Tailor is model en zal de verkoop van Collection PRC op zich nemen. Tamara Elbaz, eigenaresse van Silk-Pr, Events & Models, ontfermt zich over de pr van het label. Samen met vriendin Josh Veldhuizen, eigenaresse van modemerk Josh V, maakten de vriendinnen in 2010 het tv-programma Modemeisjes met een Missie.

Foto klein: Maria Tailor en Tamara Elbaz
Foto groot: Collection PRC herfst en winter 2013 en 2014

Collection PRC
Modemeisjes
Modemeisjes met een Missie
Percy Collection
Percy Irausquin