• Home
  • V1
  • Leads
  • Oilily weer een familiebedrijf

Oilily weer een familiebedrijf

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Age Hollander (52) en Lea Ward (44), uit Amsterdam hebben het kinder- en vrouwenmodemerk Oilily overgenomen. Door deze overname is Oilily weer een familiebedrijf. Bij Oilily werken wereldwijd 625 mensen, waarvan 175 in Nederland en 65 op het hoofdkantoor.

Het merk werd begin jaren zestig opgericht door Willem en Marieke Olsthoorn. In 2003 werd het bedrijf verkocht aan investeerder H2Equity en ABN Amro Participaties.

De nieuwe eigenaar Age Hollander is medeoprichter van H2Equity en is dus al jaren op de achtergrond actief bij Oilily. Los van de investeringsmaatschappij heeft hij nu met zijn vrouw een controlerend belang in het modebedrijf genomen en vormen zij de nieuwe directie van het bedrijf. Jeroen Bik, tot voor kort CEO bij Oilily, blijft aan als commissaris.

Oilily heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. De afgelopen jaren is er flink gesaneerd. Ook de collectie werd onder handen genomen. Het bedrijf verhuisde van Alkmaar naar het Kraanspoor-gebouw in Amsterdam-Noord.

Inmiddels groeit het bedrijf weer. Onlangs opende Oilily zijn tachtigste winkel. Daar komen binnenkort drie nieuwe winkels bij in de VS en ook uitbreiding in Frankrijk en Duitsland staat op het programma.

Oilily