• Home
  • V1
  • Leads
  • Perry Sport besteedt distributie uit

Perry Sport besteedt distributie uit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

De sportwinkelketen Perry Sport wil groeien en daarom heeft de directie de distributie overgedragen aan Ceva. Dat bedrijf is de voortzetting van TNT Logistics. Perry Sport verwacht dat uitbesteding van de distributie-activiteiten zal

leiden tot een algehele verbetering van het logistieke proces en daarmee tot directe voordelen voor alle winkels van Perry Sport.

“De core business van Perry Sport is gericht op de detailhandel en Perry Sport beschikt als zodanig onvoldoende over de benodigde expertise om geheel zelfstandig haar logistieke proces te optimaliseren,” legt HR Manager Paul Burggraaf uit. “Om die reden en door de sterke groei van het aantal vestigingen de afgelopen jaren en de te verwachten uitbreidingen de komende jaren, is Perry Sport op zoek gegaan naar alternatieven.”

Volgens Perry is dit geen ongebruikelijke stap voor een retailer: “Veel retailers kiezen ervoor deze activiteiten uit te besteden aan een professionele logistieke dienstverlener om zich zodoende te kunnen focussen op de kernactiviteiten, flexibiliteit te creëren, toegang te krijgen tot logistieke expertise, innovatief vermogen te versterken, beter in te kunnen spelen op marktomstandigheden en om operationele kosten te verlagen.”

Omdat alle activiteiten van het Distributie Centrum overgaan naar CEVA betreft het een overgang van onderneming. Gevolg daarvan is dat ook de werknemers van Perry Sport die werkzaamheden verrichten op dit gebied zullen worden overgeplaatst naar CEVA. Daarvoor is inmiddels al een reeks veranderingen in de organisatie en op het gebied van ict doorgevoerd.

FNV Bondgenoten is geïnformeerd over de gevolgen en de motieven van het besluit. Onderhandelingen over een sociaal plan zijn niet nodig, omdat volgens FNV de veranderingen niet ingrijpend zijn: “Door dit besluit zijn er geen ontslagen te verwachten; in een enkele situatie is, na overleg met betrokkenen, gekeken naar een praktische oplossing.” Alleen op het gebied van pensioenen is onduidelijkheid; aangezien Perry Sport en CEVA andere regelingen hanteren; CEVA heeft een eigen cao. CEVA heeft in totaal 57.000 werknemers, die werkzaam zijn op 1.000 verschillende locaties in 151 verschillende landen over de gehele wereld.

Perry Sport