• Home
  • V1
  • Leads
  • State of Art terug naar oprichter

State of Art terug naar oprichter

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

State of Art is weer in handen van oprichter Albert Westerman. Dochter Evelyne Westerman, die sinds 2009 samen met haar vader de directie vormde, heeft zich teruggetrokken. Tussen vader en dochter is een meningsverschil ontstaan

over de bedrijfsvoering van het merk. In het persbericht meldt State of Art dat sprake is van een onvoldoende gedeelde visie op het bestuur en de toekomst van de onderneming.

Evelyne

Westerman zegt in een reactie: "Ik ben mijn loopbaan bij State of Art begonnen en heb er twaalf jaar met ongelooflijk veel plezier gewerkt. Het verschil van inzicht over de toekomst van het merk tussen mijn vader en mij, mag de ontwikkeling van de onderneming niet in de weg staan."

Albert Westerman startte State of Art in 1987. Het merk opereert in het middensegment en produceert sportieve herenkleding. State of Art heeft 25 eigen merkwinkels en verkooppunten in heel Europa. Het merk heeft een sterke link naar de autosport. Sinds vijf jaar is het bedrijf sponsor en licentiehouder van de Italiaanse autorally 'Mille Miglia' en wordt een exclusieve Mille Miglia-kledinglijn op de markt gebracht.

Evelyne Westerman, die sinds 2000 in verschillende functies bij State of Art werkzaam was, heeft de onderneming weer aan haar vader overgedragen. In het persbericht zegt zij nog niet te weten wat zij hierna gaat doen, maar dat zij waarschijnlijk wel in de modebranche werkzaam zal blijven. De Raad van Commissarissen van State of Art is eveneens teruggetreden.

State of Art