• Home
  • V1
  • Leads
  • Steve te Pas weg bij Good Genes

Steve te Pas weg bij Good Genes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Vorig jaar leek spijkerbroekenmerk Good Genes nog de comeback van Steve te Pas. Nu heeft de voormalige eigenaar van Blue Blood het jeanslabel verlaten. In een persbericht schrijft Good Genes dat Te Pas een nieuw avontuur is begonnen in New York. "En Good Genes wenst hem hierbij succes."

Good Genes laat weten dat Te Pas een grote hulp is geweest bij de ontwikkeling van het merk. Hij was brand architect, oftewel creatief directeur, bij het merk. Hij maakt echter al sinds maart dit jaar officieel geen deel meer uit van de 'Good Genes familie'. Wat de ondernemer in de Verenigde Staten gaat doen is niet bekend

.

Creatief directeur Good Genes Steve te Pas verhuist naar Amerika

De hoogtijdagen van Te Pas waren aan het begin van de eenentwintigste eeuw. In 2003 bedacht hij samen met Jason Denham het merk Blue Blood. Twee jaar later werd het bedrijf overgenomen door het Italiaanse Jam Sessions. Te Pas kocht het merk echter weer terug in 2007. De samenwerking was geen succes. Jason Denham verliet het merk en richtte zijn eigen spijkerbroekenlabel op: het inmiddels succesvolle Denham.

Vanaf toen ging het bergafwaarts met Blue Blood. In 2008 sloot het merk het jaar nog af met een winst van 512.065 euro, maar in 2009 leed het bedrijf een verlies van bijna 5,5 miljoen euro. In 2009 ging het merk failliet. Curator Nils Reerink concludeerde dat er sprake was van 'onbehoorlijk bestuur' bij Blue Blood. Twee jaar later werd Te Pas persoonlijk failliet verklaard. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten en was lange tijd spoorloos voor schuldeisers.

Steve te Pas sinds maart al niet meer bij Good Genes

In 2013 zag Good Genes het levenslicht. Dat jaar opende het merk meteen een winkel in Amsterdam, in de Albert Cuypstraat. Het merk wordt verkocht bij tien winkels in Nederland. Ook zijn de spijkerbroeken te bestellen via Bullsandbirds.com. De kleding wordt gemaakt in de Verenigde Staten en Italië. Materialen die gebruikt worden zijn onder andere: kasjmier uit Italië, alpaca uit Peru en Japanse en Italiaanse Selvedge denim

good genes
Steve te Pas