• Home
  • V1
  • Leads
  • Surseance voor Oilily USA

Surseance voor Oilily USA

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leads

Ook de Amerikaanse organisatie van modemerk Oilily heeft uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd. Olly's Holding USA Inc. is op 19 mei jl. overgenomen door de onafhankelijke investeringsmaatschappij IRP B.V. IRP is eigendom van oud-Oilily directeur Jeroen Bik. Samen met

Miray Kafardian, afkomstig uit het management team van Olly's USA, heeft Bik de aandelen van de Amerikaanse vennootschap uit de boedel van de failliete onderneming gekocht.

Toen Oilily half april in Europa failliet werd verklaard konden de meeste winkels in de Verenigde Staten open blijven. Het van oorsprong Nederlandse modebedrijf is sinds 1994 in Amerika actief. Er zijn de afgelopen maanden acht winkels gesloten, onder meer in New York (Madison Avenue), Boston, Dallas en Columbus (Ohio). Oilily heeft nu nog 25 winkels in de VS. Uit gegevens van de rechtbank blijkt dat het bedrijf een schuldenlast heeft van meer dan 10 miljoen dollar en ruim 200 schuldeisers.

De nieuwe eigenaren willen de Amerikaanse activiteiten reorganiseren en een zelfstandige retailorganisatie vormen. Ook wil het bedrijf een webshop openen. Oilily USA verwacht de huidige financiële moeilijkheden, die het gevolg zijn van het faillissement van de Europese organisatie, zelfstandig te boven te kunnen komen. Volgens advocate Marilyn Simon heeft het bedrijf voldoende in kas om de komende maanden operationeel te blijven.

Oilily