• Home
  • V1
  • Show
  • Balenciaga museum in Spanje

Balenciaga museum in Spanje

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Show

Het project heeft ruim 30 miljoen euro gekost en de bouw tien jaar geduurd, maar vandaag krijgt de Spaanse modeontwerper Cristóbal Balenciaga (1895-1972) dan eindelijk een eigen museum. Na de officiële opening door koningin Sofia op 7 juni, gaan vrijdag 10 juni de deuren open voor publiek.

Het 'Cristóbal Balenciaga Museoa' is gevestigd in Getaria, een vissersplaats in Spaans Baskenland, vlakbij de grens met Frankrijk en tevens de geboorteplaats van Balenciaga. Er komt een permanente expositie met zeventig outfits en accessoires, onder meer een jas en jurk ontworpen voor Grace Kelly en de trouwjurk van koningin Fabiola. Daarnaast zullen wisselende tentoonstellingen te zien zijn. Het museum heeft zo'n twaalfhonderd ontwerpen van Balenciaga in de collectie.

Het Balenciaga museum is de eerste in z'n soort want speciaal gebouwd voor het exposeren van kleding. Het museum bestaat uit twee delen: het historische Aldamar Palace dat geheel is gerenoveerd en aangrenzend een modern gebouw dat speciaal voor dit doel is opgetrokken. Het project is gefinancierd door het Spaanse ministerie van Cultuur, de Baskische provincie en de gemeente Getaria.




Balenciaga
Balenciaga museum
Cristobal Balenciaga