Cos groeit met drie winkels

donderdag 25 oktober 2007

Deze maand heeft Cos - het chique zusje van H&M - drie nieuwe winkels geopend. Op 11 oktober kreeg Berlijn zijn tweede filiaal, op 12 oktober opende de eerste Cos-winkel in Kopenhagen en vandaag is de opening van het tweede Belgische filiaal, in Antwerpen. Volgens Zaira Hunjan van Cos is de lokatie van de winkels het allerbelangrijkste. "Het is niet zozeer van belang in welke stad de winkels openen, als wel de plek en het gebouw zelf," zegt Hunjan.

In Antwerpen is daarom gekozen voor "Stadsfeestzaal", een 19 de-eeuws monument aan de Meir, dat in 2000 volledig afbrandde en vandaag zijn deuren - na jaren van renovatie -heropent. Naast Cos zullen ook Nike en Tommy Hilfiger winkels openen in het gerenoveerde 'Stadsfeestzaal'.

Cos staat voor ' Collection of style' en kenmerkt zich door designkleding, voor zowel mannen als vrouwen, betaalbaar te maken. "Het idee van Cos is om H&M te complementeren en klanten te bereiken die misschien niet in H&M shoppen", zegt een woordvoerder. In Nederland ging op 30 maart dit jaar de eerste Cos-winkel open aan de Venestraat in Den Haag. In maart 2008 opent de eerste Parijse Cos zijn deuren.