Ondernemersdag milieu en sociaal verantwoorde kledingproductie

woensdag 14 september 2005

'Het is groen en het zou wel eens het nieuwe zwart kunnen worden,' is de slogan voor de branchebrede ondernemersdag van komende 18 oktober. Het is voor het eerst dat in Nederland een breed opgezette bijeenkomst zal plaatsvinden om kennis en ervaringen uit te wisselen over milieu en sociaal verantwoorde kledingproductie.

De dag geeft antwoord op vragen als: welke initiatieven bestaan er, wat kunnen ondernemers doen en welke organisaties kunnen daarbij ondersteuning bieden. De ondernemersdag is een initiatief van ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie ICCO in samenwerking met de brancheorganisaties Modint, Mitex en MKB Nederland.

Binnen het afwisselende programma vertellen managers van aansprekende merken als Nike, Gsus en Kuyichi over hun inspanningen om tot verantwoorde kledingproductie te komen. Ook de consument komt aan het woord over zijn houding ten opzichte van verantwoorde kleding. En Patrick Appels van Future Point belicht met woord en beeld de trends waar de branche rekening mee moet houden.

De slogan 'Het is groen en het zou wel eens het nieuwe zwart kunnen worden,' is dit jaar in verschillende variaties in de media geweest, waaronder New York Times, LINK en de Volkskrant. De slogan verwijst naar de wereldwijd opkomende trend in de kledingsector om op transparante wijze de arbeidsomstandigheden in productielanden te verbeteren en de ecologische impact van de productie, waaronder de katoenteelt, te beperken.

Aanmelding staat open voor alle ondernemers uit de modebranche, van groothandels tot modemerken tot winkeliers.

Wanneer? Dinsdag 18 oktober 2005, van 14:00 tot 17:15 uur Waar? World Fashion Centre Beursplaza, Amsterdam

Voor meer informatie, het volledige programma en voor aanmelding kunt u terecht op: www.hetisgroenenhet.nl