‘Creatief directeur terug bij American Apparel’

donderdag 23 oktober 2014

American Apparel heeft Iris Alonzo opnieuw aangenomen als creatief directeur, zeggen ingewijden. Zij zal het merk moeten beschermen en evalueren, en moeten helpen om American Apparel er weer bovenop te krijgen. Dat meldt WWD.

 

In juni werd Alonzo ontslagen, nadat oprichter en CEO Dov Charney ontslagen werd. Hij werd verdacht van verduistering van bedrijfskapitaal en wangedrag jegens voormalig werkneemster. Scott Brubaker werd toen aangesteld als interin-CEO. Volgens bronnen zou Charney nog steeds nauw betrokken zijn bij de bedrijfsvoering en regelmatig contact hebben met Burbaker. Over de toekomst van Charney binnen het bedrijf zal de raad van bestuur over enkele weken een beslissing nemen, schrijft WWD.

Het gaat al jaren slecht met American Apparel. In 2013 rapporteerde het een verlies van 100.000 dollar, het jaar ervoor leidde het bedrijf 37 miljoen dollar verlies. Charney richtte American Apparel in 1991 op met een collectie T-shirts die in Amerika geproduceerd werden. Anno nu heeft het bedrijf 249 eigen winkels en 10.000 werknemers in 20 landen.