2014: Stabiele groei in China

donderdag 02 januari 2014

De Chinese textielindustrie blijft in 2014 gestaag groeien. Dat staat in het ICT rapport over de Chinese communicatie-industrie van het ministerie van Industrie en Informatie Technologie (MIIT).

Het ministerie verwacht dat de binnenlandse consumptie dit jaar toeneemt en de buitenlandse vraag groeit. Een nadeel is wel dat de arbeidskosten in China snel stijgen. Dit kan slecht zijn voor de internationale concurrentiepositie van de Chinese textielindustrie. Het afgelopen jaar zag China de export in de textielindustrie naar Europa, de Verenigde Staten en Japan al dalen.

De productie van de textielindustrie vond het ministerie traag in 2013. Van januari tot november groeide de Chinese textielsector met 8,5 procent. De productie van garens, stoffen kleding steeg 8,3 procent. De export van textielgoederen steeg in de eerste elf maanden van 2013 met 7,2 procent.

Volgens het ministerie zijn de omstandigheden voor bedrijven verbeterd in de tweede helft van 2013. Ook is er meer vertrouwen in de markt.