500.000e PME Legend Aviator Jeans is ready for take off

vrijdag 08 november 2013Na het opstijgen van de eerste PME Legend Aviator Jeans in 2011 én inmiddels 5 finishes en een colored pakket verder, heeft de PME Legend Aviator Jeans grote hoogte bereikt. De teller staat inmiddels op bijna 500.000 stuks. Dit maakt PME Legend - op het gebied van denim - marktleider binnen Nederland.

Een Cargo pilot heeft weinig bij zich, hij reist licht en gemakkelijk, slechts gekleed in stoere comfortabele kleding, geschikt voor de extreme omstandigheden die bij het werk komen kijken. Met vliegjack en cargobroek en een Jeans in zijn standaard uitrusting. PME Legend Jeans selecteert de hoogs mogelijke kwaliteit denim, iedere jeans wordt vakkundig met de hand afgewerkt. De op vintage Bare Metal skin geïnspireerde denim, met grove steken en de zware lederen labels zorgen voor de authentieke en het onderscheidende karakter van de PME Legend Jeans.

De PME Legend Aviator Jeans is tested at high altitude boven de 14000 ft op de altiplano van het Andes gebergte in Bolivia. De Boliviaanse vleesroute El Alto naar Rurrenabaque staat bekend als de meest intensieve cargovlucht ter wereld. El Alto ligt op ongeveer 13.325 ft hoog en de lucht is hier ijl met te weinig zuurstof die het lichamelijk functioneren op de proef stelt. Het Andes gebergte is de pas die genomen moet worden tot wel 16.403 ft hoog zonder decompressie met een klassieke Curtiss Commando en vergt veel van machine en piloot. De ultieme manier om te testen of de denim gebruikt kan worden door de cargo piloot en dus ook geschikt zal zijn voor de echte man.

De PME Legend Aviator Jeans is vernieuwend door zijn curved leg is verkrijgbaar in vijf wassingen; blue air wash, blue night denim, dark indigo wash, grey smoke wash en bleach wash, daarnaast is er ook nog een uitgebreid colored pakket. De PME Legend AVIATOR Jeans wordt uitsluitend verkocht via de bekende PME Legend dealers.

PME Legend

De wereld van PME Legend is geïnspireerd op de extreme, zware en veeleisende omstandigheden waarin de cargo-piloten in hun klassieke Amerikaanse propliners over de gehele wereld zich in verkeren. Hij wordt ook wel eens een “One men company on wings” genoemd met een Freedom Unlimited attitude. Die omstandigheden vragen om praktische Gear to Wear, PME Legend heeft daar in zijn wings door de jaren heen verdiend.

Just Brands

PME Legend is powered by Just Brands. Just Brands is gespecialiseerd in design, logistiek, marketing en sales van de merken PME Legend, Cast Iron, Vanguard en Tripper. Voor meer informatie kunt u terecht op www.pme-legend.com.