ACA brengt 50e COACH-winkel in de cloud

donderdag 24 oktober 2013

Afgelopen maand heeft IT-leverancier ACA uit Eindhoven ook de 50e winkel van sneakerformule COACH voorzien van een automatiseringsoplossing.

Op 27 september opende in Rotterdam de 50e COACH-winkel zijn deuren voor het publiek. De winkel is volgens COACH-directeur Jos van der Wolk een sprekend voorbeeld van hoe het vernieuwde winkelconcept van de formule dient te worden toegepast. “We willen met de tijd meegaan. Dat betekent investeren in nieuwe technologie, meer interactie en een hoger serviceniveau in onze winkels”, verklaart hij.

Werken via de cloud

COACH heeft ervoor gekozen om online te werken met het Winstore informatiesysteem van ACA. Van der Wolk: “Online biedt vele kansen en mogelijkheden, ook als het gaat om automatisering. Automatisering via de cloud van ACA is flexibel en veilig. Werken via de cloud zorgt er bovendien voor dat onze ondernemers zich volledig kunnen richten op hun bedrijf en de dienstverlening aan de klant.”

Klantgerichte servicedesks

De traditionele toonbank is in de nieuwste winkel van COACH verleden tijd. In plaats daarvan is de winkel voorzien van servicedesks die via iedere zijde toegankelijk zijn, alsook van een loungecorner. Medewerkers kunnen daardoor eenvoudiger een gesprek aangaan met de klant. ACA leverde ten behoeve van de desks het kassaprogramma Openstore in combinatie met interactieve, draaibare computerschermen.

Over ACA

ACA is 30 jaar actief in de automatisering van fashion retailorganisaties en heeft in de loop der tijd binnen het segment van de mode-, schoenen- en sportretail een positie opgebouwd als marktleider. Zowel zelfstandige winkeliers als filiaalbedrijven en franchiseorganisaties kunnen bij ACA terecht voor software ter ondersteuning van logistieke functies, financiën, managementanalyses, customer relationship management, point-of-sale, electronic data interchange en e-commerce. De oplossingen van ACA zijn volledig gebaseerd op technologie van Microsoft.
www.aca.nl www.aca.nl

Over COACH

COACH is met 50 winkels de grootste sneakerformule in Nederland. COACH is een franchiseformule en actief in de grote en middelgrote steden in Nederland. Met de verkoop van sneakers van met name sportauthentieke merken focust COACH zich op ‘millennials’ in de leeftijdsgroep 13 en 29 jaar. Voor deze jongeren zijn sneakers een belangrijk onderdeel van hun way of life. De stores zijn dan ook inspirerende lifestyle winkels en bieden de klant een complete collectie sneakers van A-merken, bijpassende accessoires en streetfashion items. COACH wil onderdeel zijn van het social web van millennials en met verrassende, interactieve activiteiten en promoties een extra funfactor in het leven van deze jongeren zijn. De franchiseondernemers worden intensief begeleid in hun bedrijfsvoering op zowel operationeel als strategisch niveau door Euretco, de grootste retailserviceorganisatie in Nederland.COACH bestaat 25 jaar in 2014.
www.coachland.nl