ACA maakt cirkel rond door toevoeging wholesale

vrijdag 08 november 2013

ACA Wholesale gaat van start. Een nieuw IT-bedrijf speciaal voor fashion groothandels, maar met zijn start al zeer ervaren. Met dit initiatief kunnen vanaf nu ook fashionbedrijven die zowel retail- als groothandelsactiviteiten verrichten worden bediend met een volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing.

“De fashionwereld blijft veranderen”, zegt Arthur van Dijk, directeur van het kersverse bedrijf ACA Wholesale. “Vroeger was je retailer of je had een groothandel. Tegenwoordig zijn het begrippen die eigenlijk niet meer los van elkaar bestaan. De verwevenheid tussen de activiteiten wordt steeds groter. Dat vergt niet alleen veel van de eigen organisatie, maar ook van de automatiseringspartner. Denk alleen al aan de voorraadposities bij de inzet van zoveel verkoopkanalen. De wens voor een geïntegreerde oplossing wordt dan ook belangrijker voor steeds meer ondernemingen.”

Carel Smulders, manager marketing & sales bij ACA: “Met de adoptie van specialistische expertise zagen wij kansen in de toevoeging van wholesale aan ons portfolio. Groothandel is toch echt iets anders dan retail en zonder de nodige kennis en ervaring begeef je je op glad ijs. Nu zijn alle belemmeringen weggenomen. Bij ACA zijn we dan ook zeer blij dat we eindelijk de markt van groothandels en leveranciers, en tegelijk ook bedrijven die beide activiteiten combineren, kunnen bedienen met een totaaloplossing. De retailexpertise die in de software van ACA is verwerkt, komt nu ook beschikbaar voor groothandelsbedrijven die zich op een of andere manier met retail bezighouden. Denk daarbij aan de ondersteuning van concepten als concession of consignment, VMI, franchise en eigen retail. Daarnaast wordt binnen de ACA Groep ook strategisch ingezet op de ontwikkelingen op het gebied van crosschannel en e-commerce. We kunnen nu voor elk fashionbedrijf, retail of wholesale, klein of groot een integrale oplossing bieden.”

Over ACA

ACA is 30 jaar actief in de automatisering van fashion retailorganisaties en heeft in de loop der tijd binnen het segment van de mode-, schoenen- en sportretail een positie opgebouwd als marktleider. Zowel zelfstandige winkeliers als filiaalbedrijven en franchiseorganisaties kunnen bij ACA terecht voor software ter ondersteuning van logistieke functies, financiën, managementanalyses, customer relationship management, point-of-sale, electronic data interchange en e-commerce. De oplossingen van ACA zijn volledig gebaseerd op technologie van Microsoft. www.aca.nl

Over ACA Wholesale

ACA Wholesale ondersteunt fashionbedrijven met groothandelsactiviteiten op het gebied van automatisering. Ontzorgen, klantvriendelijkheid, state-of-the-art oplossingen en deskundigheid, zijn daarbij de kernwaarden. Van apps tot ERP en van portals tot WMS. En kassa’s horen er nu ook gewoon bij. www.aca-wholesale.nl