AFW maakt eerste namen bekend

vrijdag 06 december 2013

De Nederlandse merken Mattijs van Bergen, Aziz Bekkaoui en Atelier MariaLux, de Italiaanse ontwerpster Lucia Russo en de New Yorkse Beth Pilger, zullen in januari debuteren op de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt in een persbericht.

Hoewel het volledige catwalkprogramma pas maandag naar buiten wordt gebracht, licht de organisatie van het mode-evenement alvast een tipje van de sluier. In vijf dagen tijd worden op het Westergasfabriek-terrein dertig modeshows georganiseerd, waarin beginnende en gevestigde modeontwerpers en merken elkaar afwisselen en hun herfst-winter 2014 collecties presenteren.

Net als in 2011 gaat de organisatie ook weer toegangskaarten voor de show verkopen. De kaarten worden beschikbaar voor particulieren die zich hebben aangemeld als deelnemer van de zogenaamde Frontrow Club. De Amsterdam Fashion Week geeft aan tegemoet te komen aan een lang gekoesterde wens van modeliefhebbers.

In 2011 was het ook al mogelijk om kaarten te kopen. Kaarten voor de opening (met twee shows en buffet) kostten toen 195 euro per persoon. De overige shows 60 euro per persoon.