Aantal vacatures in de modebranche groeit 20%

donderdag 24 oktober 2013

Waarom niche vacaturebanken wel werken

In de eerste helft van 2013 was het aantal online vacatures op de FashionUnited vacaturebank voor de mode 20% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Momenteel staan meer dan 7.500 vacatures voor modeprofessionals online op de internationale vacaturebank van FashionUnited. Steeds meer bedrijven en modeprofessionals vinden hun weg naar de vacaturebank voor de mode, van de top 100 internationale modebedrijven is dat zelfs meer dat 70%.

FashionUnited verwacht dat de modebranche het aanbod van vacatures nog verder zal centraliseren. Lennard Minderhoud, CEO FashionUnited: “In deze tijd van verandering moeten recruiters keuzes maken. De keuze voor kwantiteit of kwaliteit. FashionUnited merkt dat kwaliteit van de kandidaten enerzijds en employer branding anderzijds, steeds belangrijker worden voor bedrijven die online vacatures plaatsen. Middels een niche vacaturebank zoals FashionUnited kunnen recruiters niet alleen het juiste publiek bereiken maar ook tijd en geld besparen.”

Betrokken bezoekers

Een niche vacaturebank is alleen succesvol als de bezoekers trouw zijn. FashionUnited biedt niet alleen een vacaturebank aan, maar ook zakelijk modenieuws. Deze mix zorgt dat modeprofessionals het platform blijven bezoeken, zelfs wanneer zij niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. De grote betrokkenheid van onze bezoekers biedt werkgevers de kans om zich op een unieke manier te profileren als werkgever en direct de juiste doelgroep, modeprofessionals, te bereiken.

Voordelen voor werkgevers bij een niche vacaturebank • Relevant publiek.
 • Mogelijkheid een merk te bouwen voor de mensen die relevant zijn/ die je wilt bereiken.
 • Lagere kosten dan algemene vacaturebank.
 • Daar aanwezig waar de concurrentie ook aanwezig/ zichtbaar is.
 • Passieve werkzoekende wordt beter bereikt.


Waar moeten recruiters en werkzoekenden op letten bij niche vacaturebanken? 1. Is er een duidelijke marketing strategie?
 2. Worden de vacatures door de niche website doorgeplaatst (groter bereik)?
 3. Zijn er activiteiten op social media en is er een social media strategie?
 4. Is de vacaturebank wel echt aanwezig in de markt die zij claimen?
 5. Is de vacaturebank bekend bij de doelgroep?
 6. Worden regelmatig nieuwe vacatures geplaatst?
 7. Worden regelmatig vacatures herplaatst?
 8. Is de website gebruiksvriendelijk?
 9. Is het makkelijk voor kandidaten om te solliciteren?
 10. Is belangrijke informatie eenvoudig te vinden?
 11. Is er wel voldoende traffic?
 12. Zijn de contact gegevens van de website aanwezig?


Neem contact op met uw lokale consultant voor meer informatie over prijzen en mogelijkheden of een op maat gemaakt campagne voorstel.
Email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken | Telefoon: +31 20 6154241