Adidas stelt nieuw management aan

woensdag 23 oktober 2013

In een poging meer omzet te genereren in de Verenigde Staten en Europa, heeft de Duitse sportgigant in beide regio's een nieuw management aangesteld. Dat meldt Reuters.

Volgens Reuters loopt het bedrijf in deze gebieden achter op concurrent Nike. In Noord Amerika boekte Nike een omzetstijging van 9 procent en in west Europa steeg deze met 8 procent in het eerste kwartaal. Adidas zag daarentegen de omzet in het tweede kwartaal in Noord Amerika dalen met 2 procent, en in west Europa zelfs met 11 procent.

In Noord Amerika brengt Adidas daarom het management van de Reebok en Adidas merken bij elkaar. De nieuwe Adidas Group North America zal worden aangestuurd door Patrik Nilsson, die momenteel hoofd van Adidas North America is. Zijn tegenhanger bij Reebok, Uli Becker, vertrekt. Volgens Adidas topman Herbert Hainer zal de nieuwe structuur leiden tot 'meer groei in de VS'.

In Europa worden de landelijke structuren samengevoegd. "Consumentengedrag verandert snel in Europa: landelijke grenzen worden steeds minder relevant voor onze consumenten en klanten," aldus Hainer in een persbericht. De nieuwe Western Europe structuur komt onder leiding van Gil Steyaert, momenteel managing director van de regio Noord voor de groep.