Anthony Vaccarello voor Versus Versace

vrijdag 20 december 2013

De Italiaans-Belgische ontwerper Anthony Vaccarello gaat een capsulecollectie ontwerpen voor Versus Versace, de jongere tweede lijn van het Italiaanse modehuis. Dat meldt de Britse Vogue.

De samenwerkingscollectie zal bestaan uit prêt-à-porter en accessoires en wordt volgend jaar gelanceerd. Vaccarello volgt JW Anderson op, die in mei zijn capsulecollectie voor Versace lanceerde.

Donatella Versace, creatief directeur van Versace, laat weten te trappelen om met Vaccarello samen te gaan werken. “Anthony’s kleren bezitten alles waar ik van hou: ze zijn sensueel, dynamisch en gedurfd. Ik kan niet wachten om Versus Versace door zijn ogen te zien,” aldus de ontwerpster in een verklaring.

Vaccarello noemt de samenwerking 'een droomklus'. “Versace is een modehuis dat altijd buitengewone technieken heeft gebruikt om gedurfde, hedendaagse ontwerpen te maken. Ik heb het gevoel dat we een soortgelijke geest delen.”

Anthony Vaccarello studeerde eerst beeldhouwen voordat hij naar de Brusselse modeacademie LaCambre ging. In 2006 studeerde hij af en in datzelfde jaar won hij de Grote Prijs op het modefestival in Hyères. Hij trok de aandacht van Karl Lagerfeld, die hem een baan gaf bij Fendi. In 2009 begon Vaccarello voor zichzelf.