Belgische modevakbeurs gepland voor juli 2014

maandag 06 januari 2014

België gaat het nog eens proberen: een modevakbeurs van de grond krijgen. Op 6 en 7 juli 2014 zal in Antwerpen de eerste editie van de nieuwe (en enige) Belgische modevakbeurs 'Inter Amicos' plaatsvinden. De modevakbeurs richt zich met presentaties van trends en nieuwe collecties op het midden tot middenhoog segment. Er zullen shows zijn met dames- en herenconfectie, jeans, accessoires en schoenen. Ook biedt de modevakbeurs entertainment en ruimte om te netwerken.

Tijdens Inter Amicos kunnen agenturen, producenten, distributeurs, importeurs, ontwerpers en franchisegevers exposeren. Detaillisten, inkopers, etaleurs, stylisten en moderedacteuren zijn welkom als bezoekers, is in het bijbehorende persbericht te lezen.

Inter Amicos is het tweede initiatief voor een Belgische modevakbeurs sinds er in de zomer van 2012 een eind kwam aan het Antwerpse Gallery2020. Dit evenement stopte na vier edities. Een jaar later werd een Brusselse opvolger voor Gallery2020 aangekondigd. Deze modevakbeurs die de naam 'Nice to meet you' kreeg, werd echter al geannuleerd voordat de eerste editie had plaatsgevonden.