Blackstone investeert in Crocs

woensdag 08 januari 2014

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone Group neemt voor 200 miljoen dollar een aandeel van 13 procent in het Amerikaanse schoenenmerk. In ruil voor het bedrag ontvangt Blackstone preferente aandelen die na drie jaar omgezet worden in gewone aandelen en twee bestuurszetels.

Volgens Reuters zal Crocs het bedrag gebruiken om aandelen ter waarde van 350 miljoen dollar terug te kopen.

Crocs meldde ook dat CEO John McCarvel in april van dit jaar met pensioen gaat, waardoor er nog een bestuursfunctie vrijkomt.

"We zullen een nieuwe CEO aanstellen die met het nieuwe bestuur zal werken aan de korte en lange termijn strategische plannen, waaronder een grotere concentratie op winstgroei en minder nadruk op omzetgroei," zei voorzitter Thomas Smach in een persbericht.

Crocs, bekend om zijn kleurrijke klompen, rapporteerde in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een omzetdaling van 2 procent. Vooral in Noord en Zuid Amerika en Japan daalde de omzet. Het bedrijf verwacht in het vierde kwartaal een omzet van ongeveer 220 miljoen dollar, met een verlies per aandeel van bijna 23 procent. Dat is lager dan analisten hadden voorspeld.