Bread & Butter in juli slechts deels open voor consumenten

maandag 17 februari 2014

Modevakbeurs Bread & Butter zal op 11 en 12 juli niet volledig worden opengesteld voor consumenten. Beursdirecteur Karl-Heinz Müller heeft laten weten dat alleen de centrale hal en de landingsbaan van de voormalige luchthaven op de laatste twee beursdagen geopend zijn. Hier is de sectie Urban Base met merken als Dr Denim, Desigual en Le Coq Sportif gevestigd. De zeven hangars met secties als Fashion Now, L.O.C.K. en Urban Superior blijven ook de laatste twee dagen alleen toegankelijk voor vakbezoekers.

Exposanten van de vakbeurs in Berlijn kunnen kiezen of ze zich alleen op vakbezoekers richten en drie dagen op de beurs willen staan of het complete pakket nemen. Dat betekent echter, dat merken die niet voor vijf dagen aanwezigheid kiezen hoogst waarschijnlijk niet een stand in de populaire centrale hal krijgen toebedeeld.

De beursorganisatie gaat met alle exposanten in gesprek. "Sommige merken zitten vol plannen om bezoekende consumenten te bereiken, andere willen niet meedoen," zegt Müller in FashionMag.de.

Bread & Butter zal in juli 2014 voor het eerst vijf dagen beslaan in plaats van drie. De eerste dag, dinsdag 8 juli is de beurs toegankelijk voor de pers. De tweede en derde dag, 9 en 10 juli kunnen inkopers en retailers naar binnen. Op 11 en 12 juli wordt de vakbeurs (gedeeltelijk) opengesteld voor publiek dat voor 25 euro een toegangskaartje kan kopen.