Brits inkoop- en designteam Bosideng verdwijnt mogelijk

dinsdag 22 april 2014

De Chinese retailer Bosideng is van plan zijn inkoop- en designteams op te heffen en de werkzaamheden te verplaatsen naar Shanghai. Dat meldt althans het Britse modevakblad Drapers. De banen van drie inkopers en de hoofd- en assistentontwerper zouden op de tocht staan. Een woordvoerder van Bosideng wil niet op het bericht ingaan.

Het personeel is verteld dat de Bosideng collecties niet langer in het Verenigd Koninkrijk worden gemaakt, en dat alle activiteiten terugverhuizen naar China. De twee teams werden pas afgelopen zomer gecreëerd. Onder leiding van Amelia Pretious, voormalig hoofd van het Crombie design- en inkoopteam, zouden de Britse teams collecties maken voor zowel de Britse als de Chinese markt. De teams presenteerde in februari de herfst- en wintercollectie voor 2014.

Bosideng, dat ongeveer 10.000 winkels heeft en een van de grootste modeproductiebedrijven in China is, investeerde 30 miljoen Britse pond (36,4 miljoen euro) in de eerste, en enige, winkel in Engeland. De winkel opende in september 2012 in Londen. Drapers meldde vorig jaar echter dat het bedrijf haar Europese expansieplannen inmiddels had ingeperkt. Daarvoor in de plaats wil het een flagship store in New York openen.