Bruno Magli krijgt weer nieuwe eigenaar

donderdag 31 oktober 2013

Het Italiaanse schoenen en tassenmerk is in onderhandeling met een een consortium van Aziatische investeerders, waaronder het Zuid Koreaanse E-Land en het in Hongkong gevestigde CDIB Capital, over een potentiële overname. Als alles volgens plan gaat, zou de transactie eind november afgesloten kunnen worden. Dat meldt Reuters.

Bruno Magli werd in 2007 overgenomen door het Britse investeringsfonds Fortelus Capital. Inmiddels is Fortelus op zoek naar een koper voor het merk en is exclusieve onderhandelingen begonnen met het consortium.

"Bruno Magli heeft niet alleen investeringen nodig, maar ook een partner die nauw samenwerkt met het bedrijf," zegt een bron volgens FashionMag.com. E-Land is een groot mode- en retailconcern dat ook eigenaar is van de Italiaanse lederwaren merken Mandarina Duck en Coccinelle. Volgens deze bron zou E-Land daarom de ideale partner voor Magli kunnen zijn.

Het merk werd in 1936 door de broers en zus Bruno, Mario en Marina Magli opgericht in een kleine kelder in Bologna. De eerste fabriek werd in 1947 geopend.Inmiddels heeft het merk vijf eigen winkels in Italië en diverse franchise vestigingen in het buitenland. In 2010 bedroeg de omzet zo'n 40 miljoen euro.