CEO Net-a-Porter vertrekt

woensdag 06 augustus 2014

Mark Sebba, de CEO van de luxe webshop Net-a-Porter, heeft aangekondigd met pensioen te gaan. De Britse site is momenteel op zoek naar zijn vervanger. Ondertussen blijft Sebba aan als non-executive director.

Sebba ging in 2003 bij Net-a-Porter aan de slag als CEO en werkte samen met oprichtster Natalie Massanet aan de uitbreiding van wat toen nog een klein bedrijf met zo'n 40 werknemers was. Inmiddels heeft het razend populaire bedrijf ruim 1.000 werknemers en een aanbod van meer dan 350 merken en ontwerpers. Sebba is mede verantwoordelijk voor dit grote succes.

"Ik treed af op een moment dat het bedrijf sterker is dan ooit," zei Sebba in een verklaring. "Onze omzet groeit, we zijn marktleiders en we blijven innoveren en de ervaringen van onze klanten voorop zetten."

Met kantoren in Londen, New York, New Jersey, Shanghai en Hongkong en zo'n 2,5 miljoen bezoekers per maand is Net-a-Porter inderdaad de grootste aanbieder van online luxe mode. Het bedrijf werd in 2010 door het luxeconcern Richemont overgenomen voor 350 miljoen pond (441,7 miljoen euro).