CEO Urban Outfitters neemt ontslag

woensdag 11 januari 2012

Glen Senk is gisteren afgetreden als CEO bij de Amerikaanse modeketen Urban Outfitters Inc. Richard Hayne, oprichter van het modebedrijf en voorzitter van de raad van bestuur, zal Senk opvolgen.

Senk zal voor een nog onbekende periode aanblijven bij Urban Outfitters in een adviserende functie. Naar verluidt heeft de topman een positie aangenomen bij een ander modebedrijf, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Dat het ontslag een klap is voor Urban Outfitters, dat al jarenlang kampt met winstdalingen, werd gisteren weerspiegeld in de aandelenkoers. Na het nieuws daalden de aandelen van het modebedrijf met 14,1 procent naar 25,26 dollar (19,79 euro).

Senk trad in 1994 in dienst van Urban Outfitters Inc. als directeur van dochteronderneming Anthropologie. In 2007 werd hij benoemd als CEO. Sinds zijn aanstelling is de omzet van Anthropolgie en Urban Outfitters gestegen, heeft Senk nieuwe winkels geopend in thuisland Amerika en Europa, een internationale webshop opgezet en nieuwe retailconcepten ontwikkeld, zoals BHLDN voor bruiden en gelegenheden. Urban Outfitters is ook eigenaar van Free People, Leifsdottir en Terr.