COS naar Verenigde Staten

vrijdag 27 september 2013

De dochteronderneming van H&M opent aankomend voorjaar een winkel in Soho in New York. Het is de eerste COS winkel in de Verenigde Staten. Gelijktijdig gaat COS ook online in de VS van start.

COS (Collection Of Style) werd in maart 2007 gelanceerd met de opening van het eerste filiaal aan Regent Street in Londen. Het succes van de keten heeft de verwachtingen van Hennes & Mauritz overtroffen. COS brengt vrij minimalistische kleding voor dames, heren en kinderen en het prijspeil ligt iets hoger dan dat van H&M. Hennes & Maurtiz maakt de omzetresultaten van afzonderlijke formules niet publiek, maar heeft meermalen laten weten ‘verrast’ te zijn door COS. De formule telt nu 75 winkels in 17 landen.

Het is opvallend dat er tegelijk met de lancering van COS in de Verenigde Staten ook meteen een webshop komt. De Amerikaanse webshop van moederbedrijf H&M is twee keer uitgesteld en uiteindelijk begin augustus van dit jaar pas van start gegaan. Maar wel met succes. De introductie van de H&M webshop in de VS werd eerder deze week genoemd als een van de factoren die heeft bijgedragen aan de goede omzetresultaten die het concern in het derde kwartaal heeft geboekt.