CPH Vision terug naar Øksnehallen

dinsdag 18 maart 2014

De Deense modevakbeurs CPH Vision keert in augustus na vier seizoenen afwezigheid terug naar de Øksnehallen. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.

De afgelopen seizoenen waren de Øksnehallen tijdens de Deense modeweek bezet door een lifestyle vakbeurs. CPH Vision week uit naar Lokomotivværkstedet, maar nu de modebeurs de mogelijkheid kreeg om terug te keren naar het negentiende eeuwse gebouw in het centrum van Kopenhagen, greep de organisatie meteen zijn kans.

“Øksnehallen heeft voor veel deelnemers van de Copenhagen Fashion Week en speciale betekenis en wellicht vooral voor ons als organisatoren van Vision,” aldus brandmanager Trine Lindegaard van de organisatie. “Hier zette Kopenhagen zichzelf op de modekaart, en geschiedenis (en bestellingen!) is hier geschreven. Veel van de bestaande Scandinavische modebedrijven zijn hier begonnen, hebben hun merk op deze locatie opgebouwd en zijn van hieruit internationaal uitgebreid.”

Vanwege de nieuwe locatie heeft de modebeurs zijn concept herzien. Omdat de beurs van oudsher veel internationale inkopers trekt en CPH Vision terug is op de oude locatie, gaat de organisatie met het nieuwe segment Defining Nordic Attitute terug naar zijn roots en maakt nog meer ruimte voor Scandinavische merken. Ook gaat de beurs nieuwe initiatieven lanceren om meer nationale inkopers te trekken.

CPH Vision vindt van 3 tot 6 augustus plaats in Kopenhagen.