Canada Goose verkoopt meerderheidsbelang

maandag 16 december 2013

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital heeft voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang genomen in het Canadese jassenmerk. Dani Reiss zal aanblijven als voorzitter en CEO van het familiebedrijf en behoudt een 'aanzienlijk minderheidsbelang' in het bedrijf.

Onlangs ontkende Reiss nog dat Canada Goose te koop was, maar gaf toe dat er naar investeerders gezocht werd om de groei van het merk te ondersteunen. "Bain Capital heeft een indrukwekkende reputatie met investeringen in geliefde Canadese bedrijven en we zijn blij om met hen in zee te gaan. Zij zijn de juiste partner met de juiste middelen en mensen om ons te helpen ons doel te behalen," zei Reiss in een persbericht.

Canada Goose werd 55 jaar geleden opgericht in een klein warenhuis in Toronto en is inmiddels uitgegroeid tot een mondiaal bedrijf met 1.000 mensen in dienst en verkooppunten in ruim 50 landen. De populariteit van het merk neemt ook toe, waarschijnlijk door de strengere winters waarmee we te maken krijgen.