Cavalli toch mogelijk te koop?

woensdag 29 januari 2014

De geruchten omtrent de mogelijke verkoop van het luxe modemerk Roberto Cavalli blijven circuleren. Ondanks beweringen van het bedrijf zelf dat er geen sprake is van een overname, zou het toch in onderhandeling zijn met investeringsmaatschappij Permira. Dat meldt de Financial Times.

Volgens bronnen van de krant zou het in Londen-gevestigde Permira wel degelijk in een vroeg stadium van onderhandeling verkeren om een meerderheidsbelang in Cavalli te nemen. Er zou onenigheid zijn over de waarde van het bedrijf, waardoor het nog lang kan duren voordat er iets te melden valt, aldus diezelfde bronnen.

Permira zou een bod van zo'n 460 miljoen euro, inclusief schuld, oftewel achttien keer de EBITDA in 2013, hebben gedaan voor Cavalli, aldus de Financial Times. Dit zou ver onder de maat zijn voor Roberto Cavalli, die in het verleden in interviews heeft gezegd dat hij een opbrengst van 1 miljard of 3 miljard euro verwachtte. Zo niet, dan was hij niet bereid zijn bedrijf te verkopen.

Voor Permira zou de overname de terugkeer naar de Italiaanse luxe modemarkt betekenen. Nog geen twee jaar gelden verkocht de investeerder zijn aandeel in Valentino aan een investeringsfonds uit Qatar.

Nieuws van een mogelijke verkoop laaide opvallend genoeg op, op het moment dat Cavalli CEO Gianluca Brozzetti en COO Carlo di Biagio vorige week plotseling opstapten. De reden zou zijn dat 'het moeilijkste deel van de ommekeer van de groep was bereikt en de familie het bedrijf nu verder zou kunnen uitbreiden'.